بازدید سایت خود را میلیونی کنید

مطالب پیشنهادی از سراسر وب

» طرز تهیه نان تست ساده

طرز تهیه نان تست ساده

همیشه تهیه انواع نان ها و شیرینی ها در منزل لذت بخش هستند مخصوصا که بوی شیرینی و نان که در فضای خانه می پیچد واقعا خوشایند واشتها برانگیز است .امیدوارم با تهیه این نان از خوردن آن لذت ببرید.

موادلازم : 

2-1/2 قاشق چایخوری مخمر خشک فعال

1-1/2 قاشق چایخوری نمک

 425 گرم معادل 3 فنجان آرد نان

 168 گرم معادل 20 قاشق غذاخوری کره بدون نمک، سرد شده

 1/4 فنجان آب گرم 

 1/3 قاشق چایخوری به علاوه 1/3 فنجان شکر دانه ریز

     5 عدد تخم مرغ، سرد

     5 عدد تخم مرغ + 1 قاشق چایخوری آب را با هم ترکیب کرده

 فررا با حرارت 350 درجه فارنهایت ویا 180درجه سانتیگراد روشن کنید.دو قالب مخصوص نان سایز20 × 10 را با کره چرب کنید.


طرز تهیه :

 مخمر و1 قاشق چایخوری شکر را در آب گرم حل کرده، کنار گذاشته تا مخمرعمل کند. باقی مانده 1/3 فنجان شکر، مخمر،تخم مرغ، نمک و آرد راهم توی ترکیب بریزید وکاملا هم زده تا خمیری صاف ومنسجم بدست بیاید.

 کره را هم اضافه وکاملا هم زده تا جذب ترکیب شود.خمیر را به مدت 1 شب در یخچال قراردهید. بعد از خارج کردن خمیررا به 20 قسمت تقسیم کنید. هر قسمت معادل 56گرم در دست گرد کنید.


توپهای خمیری را در دو قالب به صورت دو ردیف 5 تایی تقسیم کنید.روی خمیر را پوشانده به مدت 2 ساعت استراحت دهید. سپس بعد از دو ساعت تخم مرغ زده شده با آب را با یک برس سطح خمیرها را پوشش دهید. قالبها را در فر به مدت 20 تا 30 دقیقه قراردهید. تا روی نانها قهوه ای شود ومغز نان پخته و پوک شود.


آرد، یکی از اجزای مهم در تهیه ی انواع غذاها است. ماده ی پودر مانندی است که از دانه ی غلات یا سایر مواد نشاسته ای بدست می آید. معمولاً آرد را از آسیاب نمودن دانه ی گندم تهیه می کنند؛ اما از دانه ی ذرت، گندم سیاه یا (چاودار)، جو، نخود و برنج هم آرد تهیه می شود.


اساس آرد را نشاسته تشکیل می دهد که خود، یکی از پیچیده ترین انواع هیدرات کربن می باشد. معمولاً وقتی سخن از آرد به میان می آید، منظور آرد گندم است، چون این نوع آرد بخش عمده ی آرد لازم برای تهیه ی نان و پاستا را شامل می شود. دلیل استفاده وسیع از آرد گندم خواص آن می باشد. وقتی این آرد را با آب مخلوط می کنیم، نوعی پروتئین پیچیده به نام گلوتن ایجاد می شود. وجود گلوتن به خمیر خاصیت ارتجاعی می دهد و می توان آن را به هر شکلی در آورد. همین خاصیت گلوتن، سبب می شود که گازهای حاصله درون خمیر باقی بمانند و وجود این گازهاست که سبب تردی و حالت اسفنجی محصول نهایی می گردد. این خاصیت آرد گندم در تهیه ی انواع نان و کیک بسیار حائز اهمیت می باشد.


انواع آرد

اغلب آرد هایی که امروزه مورد استفاده قرار می گیرند، از گندم تهیه شده اند.

انواع آرد گندم از نظر مقدار گلوتن با هم تفاوت دارند. آردی که برای تهیه ی نان از آن استفاده می شود، معمولاً میزان گلوتن بالایی دارد و همین امر باعث می شود که استحکام نان در کنار تردی آن حفظ شود و نان شکل خود را حفظ نموده و خرد نشود. آردهایی که گلوتن موجود در آنها کمتر است نرم تر بوده و محصول آنها هم بسیار ترد و آسیب پذیر می باشد. مثلاً آردهایی که در تهیه ی انواع کیک و شیرینی از آنها استفاده می شوند کمترین میزان گلوتن را داشته و همین مسئله سبب تردی و شکننده بودن برخی انواع شیرینی می شود.


آرد هایی که در تهیه ی پاستا از آنها استفاده می شود، معمولاً گلوتن بیشتری نسبت به آردهای کیک پزی دارند.


آرد چند منظوره آرد گندمی است که میزان گلوتن آن متوسط می باشد. از این آرد برای تهیه ی انواع نان، کیک یا شیرینی در مصارف خانگی استفاده می شود. طرفداران این آرد بسیار زیادند.


با توجه به اینکه از کدام قسمت های گیاه گندم برای تهیه ی آرد استفاده کنند، مثلاً اینکه از قسمت نشاسته ای، از بخش پروتئینی یا جوانه گیاه، از سبوس یا همان بافت فیبری گیاه کدام را مورد استفاده قرار دهند، سه نوع آرد گندم به وجود آمده است:


آرد سفید، آردی است که تنها از قسمت درونی یا نشاسته ی گیاه گندم برای تهیه ی آن استفاده شده است.

آرد کامل گندم را از تمام قسمت هایی که ذکر شد (جوانه و سبوس و نشاسته و...) تهیه می کنند.

آرد جوانه گندم، آردی است که تنها از بخش نشاسته ای و جوانه گیاه به وجود آمده است و سبوس را از آن جدا نموده اند.


از آرد کامل گندم، مخصوصاً در تهیه ی بیسکوییت های سبوس دار یا دیجستیو که در ایران به بیسکوییت های ساقه طلایی معروف است استفاده می کنند. در تهیه ی این بیسکوییت ها از دانه و سبوس گندم در کنار هم استفاده می شود و بسیار مغذی می باشند.


آرد و نوع مصرف

آرد ذرت میان مردم آمریکای جنوبی و مکزیک بسیار رایج است. به آرد ذرت سفید، گاهی نشاسته ذرت هم می گویند. از آرد کامل ذرت در تهیه ی انواع غذاهای مکزیکی از جمله ترتیلا استفاده می کنند.


آرد تهیه شده از گندم سیاه، تماماً صرف تهیه ی خمیرهای ترش نان های آلمان و اسکاندیناوی می شود. معمولاً این آرد را با آرد گندم مخلوط نموده و بعد استفاده می کنند؛ چون میزان گلوتن آن بسیار پایین است. دسته ای از نان های آلمانی هم تماماً از آرد گندم سیاه تهیه می شوند.


آرد برنج در غذاهای آسیایی جایگاه مخصوصی دارد. معمولاً بخش اعظم آرد برنج را از برنج های سفید تهیه می کنند. بنابراین نشاسته ی آن خالص است. البته آرد کامل تهیه شده از برنج قهوه ای هم در کارخانجات تهیه می شود.


آرد نخود چی در غذاهای هندی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. البته در ایران هم در تهیه شیرینی از این نوع آرد استفاده می کنند.


آرد را همچنین می توان از دانه سویا، گیاه نشاسته، سیب زمینی و دیگر مواد غذایی که جزو غلات محسوب نمی شوند تهیه نمود.


طرز تهیه آرد

برای آسیاب نمودن آرد در قدیم، دانه را بین دو سنگ یا چرخ آسیاب قرار داده و با ساییدن دو سنگ روی همدیگر، دانه را خرد و پودر می کردند. امروزه آسیاب نمودن، پدیده ی بسیار ساده ای است که به راحتی با داشتن یک آسیاب برقی حتی در خانه هم امکان پذیر است.

در کارخانجات تولید آرد، از آسیاب های آبی استفاده می کنند. معمولاً دو تکه چرخ سنگی مخصوص آسیاب وجود دارد که با کمک نیروی آب، یکی روی دیگری می چرخد و دانه بین این دو تکه سنگ قرار می گیرد و آسیاب می شود. بدین ترتیب آرد کماکان به روش گذشته و البته با بهره وری از فناوری جدید، تهیه می گردد.


گرد آرد که در هوا پخش شود، قابل اشتعال می باشد؛ مثل سایر مواد مشتعله که در مجاورت هوا قرار می گیرند و با ترکیب با اکسیژن موجود در هوا، آتش می گیرند. بسیاری از آتش سوزی های مرگبار که جان عده ی بسیار زیادی را گرفته است، در کارخانجات تولید آرد اتفاق افتاده است.


تاریخچه

در گذشته، آرد را هم در کارخانجات و هم دستی تهیه می کردند. اما به خاطر کمبود امکانات، آسیاب نمودن آرد بین سنگ آردها مقادیر قابل توجهی سنگ ریزه داشتند و به دندان ها آسیب می رساندند.


یکی از روش های باستانی تولید آرد، استفاده از دو تکه سنگ آسیاب بود. این سنگ ها را از صخره ها تهیه می کردند و دو تکه سنگ را با کمک دست بهم می ساییدند تا دانه بین آنها آسیاب شود. بعدها از حیوانات برای چرخاندن سنگ های آسیاب کمک می گرفتند. با احداث آسیاب های بادی و آبی، کار بسیار راحت تر شد.


فراورده های آردی

نان، پاستا، بیسکوییت، پیراشکی، کلوچه و انواع کیک ها همگی از آرد تهیه می شوند. از آرد در تهیه خوراک ها هم استفاده می شود. برای غلیظ نمودن انواع غذاها مثل سس ها به آنها آرد اضافه می کنند. از آرد ذرت در تهیه بسیاری از پودینگ ها استفاده می شود.


آرد را به صورت دستی يا در کارخانه ها تهيه مي کردند. يکي از روش های سنتی توليد آرد، استفاده از دو تکه سنگ آسياب بود. اين سنگ ها را از صخره ها تهيه مي کردند و دو تکه سنگ را با کمک دست به هم می ساييدند تا دانه بين آنها آسياب شود.

آسياب کردن آرد بين سنگ ها موجب وجود مقدار قابل توجهي سنگ ريزه درون آنها مي شد که به دندان ها آسيب می رساند. بعد ها از حيوانات برای چرخاندن سنگ های آسياب استفاده کردند و در نهايت با احداث آسياب های بادی و آبی کار بسيار راحت تر شد. آرد، يکی از مواد مهم در تهيه انواع خوراکی هاست،ماده پودر مانند که از دانه غلات يا ساير مواد نشاسته ای به دست می آيد.


معمولا آرد را از آسياب کردن دانه گندم تهيه مي کنند، اما از دانه ذرت، گندم سياه، جو، نخود و برنج نيز آرد تهيه می شود. وقتی سخن از آرد به ميان می آيد، منظور آرد گندم است. اين نوع آرد بخش عمده از آرد لازم برای تهيه نان و پاستاست. علت استفاده وسيع از آرد گندم خواص آن است. وقتی اين آرد با آب مخلوط می شود، نوعی پروتئين پيچيده به نام (گلوتون) ايجاد خواهد شد، وجود گلوتون به خمير خاصيت ارتجاعی می دهد و می توان آن را به هر شکلی در آورد.


خاصيت اين ماده باعث مي شود گاز های به وجود آمده درون خمير باقی بماند. وجود اين گاز ها سبب تردی و حالت اسفنجی محصول نهايی می شود. اين خاصيت آرد گندم در تهيه انواع نان و کيک بسيار اهميت دارد.

آرد گندم

با توجه به اينکه از کدام قسمت های گندم برای تهيه آرد استفاده شود، نام آنها متفاوت است. به عنوان مثال از قسمت نشاسته ، قسمت پروتئين يا جوانه آن، سه نوع آرد گندم به دست می آيد.


آرد سفيد: آردی است که تنها از قسمت درونی يا نشاسته گياه گندم برای تهيه آن استفاده شده است.


آرد کامل گندم: آردنخودچی را از جوانه سبوس و نشاسته گندم تهيه می کنند.


آرد جوانه گندم: آردی است که تنها از بخش نشاسته و جوانه گياه به وجود آمده و سبوس را از آن جدا کرده اند. از آرد کامل گندم، در تهيه بيسکويت های سبوس دار استفاده مي کنند. در تهيه اين بيسکويت ها از دانه و سبوس گندم استفاده مي شود که بسيار مغذی است. به نوع دوم آرد گندم که حدود 12 درصد از پوسته آن به وسيله الک جدا شده است، آرد خبازی می گويند. اين آرد برای تهيه نان لواش و تافتون مورد استفاده قرار می گيرد. آرد ستاره برای توليد نان بربری و فانتزی به کار می رود. همان آرد گندمی که حدود 18 تا 20 درصد پوسته گندم از آن جدا شده است. آرد نول حدود 25 تا 28 درصد پوسته گندم از آن جدا می شود و برای توليد شيرينی و کيک کاربرد دارد.


آرد جوانه

برای تهيه آرد جوانه، بايد دانه جوانه زده را در آفتاب بگذاريد تا خشک شود و سپس آن را آسياب کنيد. هرچه جوانه بيشتر رشد کرده باشد، مقدار نشاسته در آرد کمتر خواهد بود. آرد گندم جوانه زده به نام (مالت) در بازار عرضه می شود. از جوانه های گندم، جو، برنج، ماش، عدس و لوبيا نيز می توان آرد جوانه تهيه کرد. می توانيد از اين آرد برای تهيه انواع کلوچه، حلوا، سمنو و سوهان استفاده کنيد.


آرد برنج

اين آرد از برنج تهيه مي شود. برای تهيه آرد برنج خانگی برنج را پاک کرده تا 24 ساعت در آب سرد خيس کنيد (برنج نيم دانه استفاده کنيد، زيرا نشاسته بيشتری دارد). آب برنج را خالی و برنج را در يک سينی پهن کرده و زير آفتاب بگذاريد تا خشک شود. سپس برنج را بکوبيد يا آسياب کنيد. برنج آسياب شده را از پارچه حرير يا الک بسيار ريز عبور دهيد. آرد برنج تهيه شده را درون ظرف در دار يا در جای خنک نگهداری کنيد. آرد برنج در صنايع غذايی کاربرد چندانی ندارد و از آن بيشتر در ترکيب سوپ و آش، کوکو، کتلت و فرنی استفاده میشود، البته نان برنجی های موجود در شيرينی پزی ها با استفاده از آرد برنج تهيه می شود.


آرد جو

آردی است که از آسياب و الک کردن جو به دست می آيد. دانه های آن را پس از بوجاری کردن در کارخانه، با آسياب های فلزی استوانه ای تحت فشار قرار داده و آنها را آسياب و آرد مي کنند. پس از تهيه آن مي توان سبوس آن را با استفاده از الک هايی مخصوص و با درصد های مختلفي جدا کرد. آرد جو را همانند آرد گندم مي توان به صورت کامل توليد يا اينکه سبوس آن را جدا کرد. مي توانيم آرد جو را با آرد گندم مخلوط و از آن برای توليد نان در نانوايی مختلف استفاده کنيم. نان های توليد شده از ترکيب اين دو آرد را به عنوان نان جو يا نان رژيمی به فروش می رسانند. گاهی برای توليد برخی از کيک ها و کلوچه ها نيز درصدی آرد جو به مواد اوليه آنها می افزايند.


آرد نخودچی

اين نوع آرد از نخودچی تهيه مي شود. براي تهيه اين آرد می توانيد نخودچی پوست گرفته شده (آن را چند ساعت خيس کرده، پوست بگيريد و بگذاريد خشک شود ) و بدون نمک را بکوبيد يا آسياب کنيد و سپس از پارچه حرير يا الک بسيار ريز عبور دهيد. اين نوع آرد را در ظرف دردار و در جای خنک نگهداری کنيد. اين آرد در تهيه شامی ها، کوفته ها و شيرينی پزی مورد استفاده قرار می گيرد.


آرد ذرت

برای تهيه آرد ذرت، ابتدا دانه های ذرت را از خوشه آن جدا و در کارخانه توليد آرد، آنها را بوجاری مي کنند. دانه های جدا شده را در مدت زمان طولانی خشک و برای تهيه آرد آن چند ساعت دانه ها را خيس می کنند تا پوسته ضخيم و رويی آنها کمی نرم شود. سپس آنها را با آسياب های مخصوصی مالش داده تا پوسته رويی از مغز داخلی آنها جدا شود.

در نهايت مغز داخل ذرت را دوباره خشک و آسياب می کنند تا آرد ذرت يکدستی حاصل شود. از اين آرد برای توليد انواع کيک، کلوچه يا شيرينی استفاده می شود. همچنين آرد ذرت مانند آرد سيب زمينی يکی از مواد تشکيل دهنده برخی سوپ های حاضری و اسنک های موجود در بازار است.


بازدید سایت خود را میلیونی کنید
فرم ارسال نظر


مطالب پیشنهادی از سراسر وب




  مشاور ایرانی در لندن   |   فروش تجهیزات ویپ   |   تهران وکیل   |   گردشگری ارم بلاگ  


آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین مطالب مجله


درمان انواع بیماری ها با مصرف آب قلیایی درمان انواع بیماری ها با مصرف آب قلیایی مشاهده